Over ons

Over Action
Action heeft filialen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het grootste, en voor de klant bekendste onderdeel van ons bedrijf, zijn natuurlijk de winkels van Action. Deze worden ondersteund door het distributiecentrum en het hoofdkantoor in Zwaagdijk-Oost (Nabij Hoorn, Noord-Holland).

Het sterk wisselende assortiment van Action is breed en ondiep en loopt uiteen van huishoud, kantoorartikelen, cosmetica, food, speelgoed, textiel, glas, porselein en aardewerk, seizoen, decoratief en doe-het-zelf. Wekelijks komen in onze winkels zo’n 100 tot 150 nieuwe artikelen binnen. Aarzelen om te kopen betekent vaak een gemiste kans. Grootschalige inkoop, een optimale distributie en een kostenbewuste bedrijfscultuur zorgen voor superlage consumentenprijzen. Het snel wisselende artikelpakket in combinatie met een uitgekiend vast assortiment en lage prijzen, zorgt voor een grote binding met de consument. Fun, prijs en kwaliteit maken dat vele consumenten Action meerdere keren per week bezoeken.

In logistiek opzicht werkt de formule van Action als een supermarktketen, met 100% eigen distributie vanuit het distributiecentrum naar de winkels toe. De totale oppervlakte van het DC is op dit moment 100.000 m2, ruim 16 voetbalvelden groot. Onze filialen worden dagelijks bevoorraad, gemiddeld 25 rolcontainers per filiaal per dag. Meer dan 50 miljoen dozen gaan per jaar op transport naar de winkels. Op topdagen zijn dit er 200.000 per dag, drie per seconde, wat resulteert in zeven rolcontainers per minuut.

Action opent gemiddeld iedere maand twee nieuwe winkels. De snelle groei maakt Action een organisatie met een razendsnelle ontwikkeling. Er worden dagelijks enorme aantallen artikelen verwerkt en beslissingen worden daarom snel genomen. Dit alles in een goede werksfeer met de‘getting things done’-mentaliteit:

• Samenwerken in plaats van rapporteren aan elkaar
• ‘Nee’ bestaat niet, het ‘ja’ wordt hoe dan ook ingevuld
• Het is hard werken, maar wel met elkaar en voor elkaar
• Wanneer je denkt dat het beter kan, laat dit dan vooral zien!